REUTERS

У Гонконзі поліція застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників.

Сльозогінний газ був використаний без попередження незабаром після того, як декілька сотень активістів, які пройшли через Тай-По на півночі території, забарикадували перехрестя в районі Тай-Вай, передає Reuters.

Вони розійшлися, але газ також заповнив будівлю вокзалу, внаслідок чого постраждали туристи.

Відео дня

Потім демонстранти знову з'явилися в Коулуне, Великому міському районі на материковій стороні Гонконгської гавані, і поліція знову труїла їх сльозогінним газом.

Читайте такожВлада Китаю зібрала біля Гонконгу 12 тисяч поліцейських для тренування розгону акцій протесту

Більшість учасників акцій – молоді люди. Пізно ввечері вони намагалися засліпити спецпризначенців лазерними указками та барикадуватися за допомогою бруківки.

Також зазначається, що сьогодні активісти зібралися по всьому місту, і поліцейські переслідували їх до пізньої ночі.

Тижні запеклих протестів занурили Гонконг в найбільшу політичну кризу за останні десятиліття, поставивши серйозний виклик центральному уряду в Пекіні,

Лідер Гонконгу Керрі Лам вчора заявила, економіка регіону вже постраждала від уповільнення економіки Китаю та торговельної війни між США і Китаєм і була підірвана протестами, які почалися в червні.

Акції почалися після того, як влада Гонконгу заявила про намір ухвалити закон щодо екстрадиції правопорушників за запитами китайської влади до материкового Китаю. Після масових протестів Лам заявила, що влада відмовляється від ухвалення законопроекту про екстрадицію. Однак протести не вщухли – мітингувальники вимагають остаточної відмови від цього закону, відставки Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій.

Протести були засуджені центральним урядом в Пекіні, який звинуватив іноземні держави в розпалюванні заворушень.