Ілюстрація REUTERS

Роскомнагляд направив в Google вимогу вжити заходів щодо недопущення рекламування несанкціонованих масових заходів на відеохостингу YouTube, який належить компанії. 

Читайте такожНа акції протесту в Москві затримано більше десятка неповнолітніх (фоторепортаж)

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, передає РБК.

За інформацією Роскомнагляду, «ряд структур, що мають YouTube-канали, набувають у відеохостингу рекламні інструменти, такі як push-повідомлення, з метою поширення інформації про незаконні масові заходи», які в тому числі спрямовані на зрив виборів у країні.

За даними відомства, подібні push-повідомлення приходять також користувачам, які не підписані на YouTube-канали даних структур.

Якщо Google не вживе належних заходів, це "буде розцінено як втручання у суверенні справи держави, а також ворожий вплив і перешкоджання проведенню демократичних виборів в країні", - зазначено у повідомленні Роскомнагляду.

YouTube — відеохостинговий сайт для зберігання, доставки та показу відео, що належить компанії Google. На ньому представлені фільми, музичні кліпи, новини та освітні передачі і ведуться відеоблоги.

Нагадаємо, 10 серпня на проспекті Академіка Сахарова в Москві пройшла узгоджена акція на підтримку опозиційних кандидатів, яким відмовили у реєстрації для участі у виборах до Мосміськдуми через виявлений брак у підписах. За даними поліції, в ній взяли участь близько 20 тис. осіб, волонтерський проект «Білий лічильник» заявив про 49,9 тис. учасників. За різні правопорушення після акції, за даними поліції, було затримано 136 осіб (у «ОВД-інфо» називали цифру 244).

Акції протесту проти недопуску кандидатів до виборів у столичну думу почалися в Москві з середини липня. Заходи 14 і 27 липня, а також хода 3 серпня не були узгоджені владою і супроводжувалися масовими затриманнями.