Літак здійснив аварійну посадку посеред поля з кукурудзою / REUTERS

Половина пасажирів лайнера A321 "Уральських авіаліній", який здійснив аварійну посадку в Підмосков'ї, відмовилися летіти в окупований Крим.

Як випливає з повідомлення авіакомпанії, їм буде оформлене повернення квитків, передає РБК. Крім того, пасажири отримають компенсацію в розмірі 100 тис. руб.

Судячи з повідомленням "Уральських авіаліній", мова йде про відмову 154 осіб - раніше 15 серпня в Сімферополь двома рейсами вирушили 72 пасажири. Усього на борту знаходилися 226 людина і сім членів екіпажу.

Відео дня

Читайте такожМісце аварійної посадки літака в Підмосков'ї зняли з висоти

Проте пізніше ТАСС із посиланням на прес-службу місцевого аеропорту написав, що в окупованому Криму приземлився ще один рейс, де знаходяться ще 60 пасажирів А321. За даними агентства, раніше в Сімферополь попрямували 65 осіб. У такому випадку число тих, хто відмовився становить 101 особу.

Як повідомляв УНІАН, літак А-321 "Уральських авіаліній", на борту якого перебували 233 людини, здійснив екстрену посадку посеред кукурудзяного поля в Підмосков'ї.

Під час зльоту лайнер зіткнувся зі зграєю чайок. Обидва двигуни А321 відключилися, в них потрапили птахи. Один з них загорівся. Лайнер летів в окупований Сімферополь.

Після аварійної посадки до лікарів звернулися 76 осіб, з них 19 дітей.