Війська Асада похвалилися авіаударом по військовій колоні Туреччини / Al-Masdar News

У Сирії військова авіація режиму Башара Асада влаштувала бомбардування в частині провінції Ідліб, через яку проходила колона армії Туреччини.

Як повідомляє пропагандистське джерело режиму Al-Masdar, удар проводився на «території бойовиків» і «мало не зачепив турецький військовий конвой».

При цьому, видання, лояльне до режиму Асада, опублікувало відео, на якому видно куряву від вибухів позаду колони турецької військової техніки.

Читайте такожGazeta Wyborcza: Росія бомбить лікарні в Сирії, дізнавшись про них від ООН

У свою чергу, катарське видання Al-Jazeera пише, що авіаудар був завданий літаками Росії. При цьому, вказано, що турецьку колону військової техніки супроводжували бійці сирійських загонів, яких підтримує Туреччина. Один такий боєць загинув, ще кілька отримали поранення.

Сирійське державна інформаційна агенція Sana повідомила, що турецькі війська увійшли в місто Хан-Шейхун, щоб «допомогти збройним групам бойовиків воювати проти уряду». При цьому, видання засудило цей турецький крок як «акт агресії».

Читайте такожForeign Policy: Сирія розпалася на три країни, в кожній з яких йдуть свої нові війни

Тим часом, Міністерство оборони Туреччини засудило авіаудар по своїй військовій колоні, додавши, що через це загинули троє мирних сирійців. А ще 12 – отримали поранення. Турецька сторона не вказує, чиї саме літаки завдали удар. Однак, у своїй заяві Міноборони Туреччини наголошують, що це суперечить домовленостям з Росією.

«Анкара рішуче засуджує атаку на конвой Збройних сил Туреччини в «зоні деескалації», яка суперечить домовленостям і духу співпраці з Росією щодо Сирії», - цитує заяву турецького відомства інформагенція Anadolu.