Ілюстрація REUTERS

Опитування, проведене інститутом YouGov у Німеччині, показало, що лише 23% жителів країни підтримують збереження санкцій проти Росії, які були запровадження в якості покарання за війну проти України. Більше половини респондентів висловилися за скасування економічного тиску на Кремль.

Як пише Süddeutsche Zeitung, 21% опитаних сказали, що санкції потрібно скасувати негайно, а 32% виступили за поступовий процес. 24% не змогли сформулювати свою думку з приводу санкцій.

Читайте такожПрезидент Литви закликав канцлера Німеччини зберігати санкції проти РФ

Відео дня

У Східній Німеччині їх підтримка особливо низька. У федеральній землі Саксонія-Анхальт економічні покарання для Росії хочуть зберегти лише 8%, у Бранденбурзі – 11%, а в Саксонії – лише 12%.

Видання нагадує, що санкції ЄС проти Росії за криваву війну проти України лишалися в силі вже п’ять років. Їхня дія була продовжена до кінця січня 2020 року. У відповідь Москва теж запровадила свої обмежена проти Євросоюзу. Східний комітет економіки Німеччини оцінює німецькі збитки від санкцій в мільярди євро.

Читайте такожСША ввели нові санкції проти РФ через отруєння Скрипалів

Міністр закордонних справ Гайко Маас у середу вирушить в Росію, де зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим. Війна в Україні буде однією з головних тем їхньої розмови. Напруга у відносинах між НАТО і Росією значно посилилася через конфлікт на українському Донбасі. Разом з тим, опитування YouGov показало, що загрозу з боку Росії відчувають 40% німців. 50% вважають, що Москва їм не загрожує.

Також президент Росії Володимир Путін в очах німців здається лідером, який більше вартий довіри, ніж президент США Дональд Трамп. Лише 6% більше довіряють американському лідеру, в той час як 27% опитаних довіряють Путіну. 37% відповіли, що ставляться до обох президентів однаково.