Ілюстрація REUTERS

Члени данської королівської сім’ї не відкинули одразу ж ідею президента США Дональда Трампа про продаж американській стороні Гренландії. При цьому, монархи зауважили, що саме мешканці острова повинні вирішити, чи хочуть вони, щоб така угода про продаж була укладена.

Як пише Newsweek, нещодавно Трамп підтвердив репортаж Wall Street Journal про те, що він розглядав можливості купівлі території Данії. При цьому він назвав це «великою угодою у сфері нерухомості». У свою чергу, принцеса Антонія Шаумбург-Ліппе, дружина брата королеви Маргретте II принца Вальдемара, вважає, що пропозицію президента США потрібно розглядати як комплімент.

«Пропозиції про покупку – це комплімент для магічної Гренландії. Оскільки лише бажані території отримують такі», - сказала данська принцеса.

Відео дня

«Народ Гренландії повинен і може вирішувати власну долю», - сказала вона.

Читайте такожWashington Post: Військове вторгнення США в Гренландію було б в дусі Трампа

Її син принц Маріо Макс Шаумбург-Ліппе додав: «Я люблю Гренландію і хочу, щоб дорогі громадяни там були щасливі. Потрібно поважати їх вибір не залежно від того, що вони відчувають і яке приймуть рішення», - сказав данський принц.

Однак, уряд в Копенгагені негативно поставився до ідеї Трампа про купівлю Гренландії. Прем’єр-міністр країни Метте Фредеріксен назвала її «абсурдною». А прем’єр-міністр Гренландії Кім Кельсен дав чітко зрозуміти, що країна не продається.

«На щастя, часи, коли можна було купувати й продавати цілі країни разом з населенням, вже в минулому. Нехай вони там і лишаються», - додав Кельсен.