REUTERS

Президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган поскаржився Володимиру Путіну на атаки, які армія режиму Башара Асада влаштовує на північному заході Сирії. За словами турецького лідера, це спричиняє гуманітарну кризу і загрожує турецькій національній безпеці.

Як повідомляє Reuters, сирійські війська оточили позиції турецької армії й сирійської опозиції на північному сході країни, намагаючись відбити територію й міста, які були втрачені в ході війни раніше.

Читайте такожВПС Сирії похвалилися скинутими бомбами на колону військових Туреччини в Ідлібі (відео)

Відео дня

Військовий спостережний пост поблизу міста Морек – один з 12 постів, які встановила Туреччина в регіоні згідно з домовленостями з Росією й Іраном, які були досягнуті два роки тому з метою скоротити сутички між армією Асада й опозиціонерами. Туреччина підтримує деякі загони, які воюють проти режиму сирійського диктатора в провінції Ідліб. В цей час Росія й Іран підтримують Асада.

Під час телефонної розмови Ердоган сказав Путіну, що атаки сірійської армії порушують перемир’я в Ідлібі й шкодять зусиллям з пошуку рішення для Сирії.

Читайте такожEU Observer: У США радять Європі готуватися до напливу біженців через повернення ІДІЛ в Сирію

В цей час, турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу закликав негайно припинити бої. Але при цьому він додав, що турецькі війська лишаються в Морек за власним рішенням, а з безвиході.

«Ніхто не може тримати наші сили й солдатів у пастці. Ми обговорюємо цю проблему з Росією й Іраном», - сказав Чавушоглу на прес-конференції в Лівані.