REUTERS

Учасники саміту G7 одноголосно підтримали проект організації "Репортери без кордонів" "Інформація і демократія".

Проект на саміті «Великої сімки» 24-26 серпня в Біарріці представив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Deutsche Welle.

На сесії Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня в Нью-Йорку планується формально закріпити участь країн у проекті.

Відео дня

Читайте такожЩонайменше 80 журналістів загинули в 2018 році - "Репортери без кордонів"

"Інформація і демократія" - проект міжнародної неурядової організації "Репортери без кордонів", його головне завдання: встановити світові стандарти захисту об'єктивної і достовірної інформації.

У вересні 2018 року було створено комісію під керівництвом іранської правозахисниці Ебаді Ширін і французького генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Крістофа Делуара, до складу якої увійшли 25 представників з 18 країн. Вони підготували декларацію "Заява про інформацію і демократію", де було прописано основи проекту, в тому числі, право на отримання інформації, свободу думки і право на приватне життя.

Для здійснення цих прав незабаром має бути створений "Форум інформації та демократії", який розробить механізми регулювання і саморегулювання проекту.

Як повідомляв УНІАН, міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила щорічний індекс свободи ЗМІ у світі станом на 2019 рік.