Беньямін Нетаньяху / REUTERS

Ізраїль виявив в Ірані додаткові таємні місця по розробці ядерної зброї.

Про це заявив на прес-конференції в Єрусалимі прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, пред'явивши дані, отримані за допомогою супутника, передає dw.com.

Як випливає із заяви, йдеться про розробки, що проводилися поблизу іранського міста Абаді.

Відео дня

При цьому, продовжив ізраїльський прем'єр, Іран знищив виробничий об'єкт у період з кінця червня по кінець липня, тому що Тегерану стало ясно, що Ізраїль знає про нього.

Крім того, за заявою Нетаньяху, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) виявило сліди урану на "секретному ядерному складі", на який Ізраїль вказав у минулому році.

Читайте такожІран почав будівництво центру з вивчення ядерних технологій

За словами прем'єр-міністра Ізраїлю, це є "явним порушенням" Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Близько року тому у своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН Нетаньяху звинуватив Іран у збереженні "секретного ядерного сховища" в Тегерані. Нетаньяху зажадав від міжнародного співтовариства приєднатися до санкцій, раніше введених США проти Ірану.

У травні 2018 року Нетаньяху звинуватив Іран у таємному проведенні великомасштабних досліджень по створенню ядерної бомби для можливого використання в майбутньому. Були пред'явлені десятки тисяч документів, імовірно з "секретного ядерного архіву" у Тегерані, доступ до яких отримали ізраїльські спецслужби. Ці документи також повинні містити інформацію про дослідницький центр поблизу Абаді.

Раніше повідомлялося, що Іран відновить роботу ядерного реактора на важкій воді, який розташований в місті Арак.