Великобританія — найбільший імпортер шампанського з часткою 17 відсотків / фото Bart Vermeersch via flickr.com

Французькі виробники шампанського наростили поставки в Великобританію, тепер запасів вистачить як мінімум на рік, повідомляє Sky News.

Нарощування експорту обумовлено побоюваннями щодо можливої нестачі напою на різдвяні свята, якщо Великобританія буде діяти за жорстким сценарієм і вийде з Євросоюзу наприкінці жовтня. У розмові з виданням, виробники шампанського оголосили, що тепер з якими б труднощами королівство ні зіткнулося, ігристого напою там вистачить. Великобританія — найбільший імпортер шампанського з часткою 17 відсотків.

Читайте такожСпікер британського парламенту зібрався йти у відставку

Відео дня

Офіційно Великобританія повинна була вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року, однак британські політики не змогли прийти до компромісу за угодою, що призвело до урядової кризи і відставки Терези Мей з поста прем'єр-міністра.

Борис Джонсон оголосив, що Сполучене королівство так чи інакше покине ЄС. Встановлений ним крайній термін — 31 жовтня (варіант жорсткого Brexit без угоди). На початку вересня королева Єлизавета II схвалила законопроект про можливу відстрочку Brexit.