REUTERS

Прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан заявив, що конфлікт між Індією та Пакистаном може перерости в ядерну війну

Про це повідомляє The Telegraph.

"Я пацифіст, я проти війни. Але що я точно скажу: коли дві країни з ядерною зброєю конфліктують, якщо вони ведуть конвенціональну війну – є ймовірність, що все це закінчиться ядерною війною", - заявив Хан.

Відео дня

Читайте такожПрем'єр-міністр Пакистану порівняв політику Індії з нацистською

На запитання, чи поділяє він думку глави МЗС Пакистану про те, що ситуація може спровокувати ядерну війну, прем'єр-міністр сказав: "Абсолютно".

Імран Хан також додав, що розчарований міжнародною реакцією на рішення індійського прем'єра Нарендри Моді скасувати самоврядування в індійському Кашмірі і звинуватив Індію "у геноциді".

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня індійський уряд оголосив про намір скасувати особливий статус підконтрольній Індії частини спірного регіону Кашмір, направивши туди тисячі військових і вимкнувши телефонний та інтернет-зв'язок в регіоні.

Пакистан засудив цей крок і назвав його порушенням резолюції ООН. Міністр закордонних справ Пакистану Шах Махмуд Куреші заявив, що Пакистан посилить дипломатичні зусилля для того, щоб запобігти скасуванню особливого статусу Кашміру.

Крім того, влада Пакистану призупинила торгівлю з Індією, а також відкликала свого посла з Нью-Делі й вислала індійського посла.

Кашмір фактично поділений в основному між Пакистаном та Індією (ще частину утримує Китай), але обидві країни претендують на всю територію та з 1947 року через це вже були дві війни.