Ілюстрація / REUTERS

Російські агенти намагались зламати систему зв'язку ФБР, починаючи з 2010 року, щоб перешкодити бюро у відстежуванні російських шпигунів у США.

Про це повідомило Yahoo News посилаючись на інформацію від колишніх контррозвідників США, передає Голос Америки.

Через напади, розвідувальна спільнота у США почала підозрювати про роботу російського агента всередині служб, а росіяни могли уникати спостереження та отримувати внутрішню інформацію ФБР.

Відео дня

Читайте такожРозвідка США вивезла з РФ інформатора найвищого рівня через Трампа - ЗМІ

Росіяни також змогли зламати допоміжні канали зв'язку, які використовував ФБР, що бюро сприйняло дуже серйозно, повідомляє видання з посиланням на інформацію від колишнього посадовця американської контррозвідки.

Саме через цей хакерський напад, зазначає видання, адміністрація Обами видворила 35 російських дипломатів і закрила два дипломатичні представництва в грудні 2016 року. Ця причина видворення на той час не називалась, а видворення дипломатів пов'язувалось з застосуванням заходів через втручання Росії до президентських виборів у США 2016 року.

У грудні 2016 року Сполучені Штати наклали санкції на високопоставлених керівників Федеральної службу безпеки і Головного розвідувального управління Росії. Санкції також скеровані проти низки росіян і російських компаній, які причетні до розвідувальної діяльності.