Дональд Трамп / REUTERS

Співробітник американських спецслужб в своїй скарзі на Дональда Трампа написав, що президент США особисто наказав утримати військову допомогу Україні.

За словами інформатора, 18 липня, за тиждень до скандального телефонного дзвінка, чиновники офісу управління та бюджету поінформували відповідні департаменти та агенції, що Трамп «раніше в цьому місяці» розпорядився призупинити всю допомогу США Україні в сфері безпеки. Про це пише НВ.

У скарзі інформатор вказує, що ніхто з чиновників не знав причини цього рішення, але розпорядження призупинити військову допомогу надійшло безпосередньо від Трампа.

Відео дня

Читайте такожБілий дім намагався засекретити стенограму розмови Трампа і Зеленського – текст доносу

«Станом на початок серпня я чув від американських чиновників, що низка українських чиновників були в курсі того, що американська допомога може перебувати під загрозою, але я не знаю, коли і від кого, вони про це дізналися», - пише інформатор.

Нагадаємо, комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Влітку 2019 року Білий дім заморозив військову допомогу Україні на 250 мільйонів доларів, яка вже була схвалена Конгресом, до подальшого розгляду.