Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп назвав журналістів покидьками і тваринами, а також заявив, що інформатор, який повідомив про нібито його тиск на президента України Володимира Зеленського, є шпигуном.

Про це Трамп заявив на закритій зустрічі з дипломатами, передає hromadske з посиланням на Bloomberg.

«Ми на війні. Ці люди (які влаштовують витоки інформації — ред.) — хворі», — сказав глава Білого дому.

Відео дня

Трамп наголосив, що хоче знати, хто стоїть за зливом інформації про нібито його тиск на Зеленського із вимогою «дати хід» справі проти сина Джо Байдена, його ймовірного конкурента на виборах.

«Бо це схоже на шпигунство. Вони практично шпигуни», — сказав президент США.

Він також поскаржився на те, що зараз не так жорстко карають за «шпигунство та державну зраду».

Також Трамп розкритикував пресу, яка приділила цій історії велику увагу.

«Ви знаєте цих тварин у пресі. Вони ж тварини, одні з найгірших людських створінь, яких ви зустрічали. Вони покидьки, багато з них — покидьки», — сказав він.

Читайте такожТрамп перед розмовою із Зеленським наказав призупинити допомогу Україні - текст доносу

26 вересня комітет з питань розвідки Палати представників оприлюднив скаргу інформатора щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського, аби той «дав хід» справі проти Джо Байдена.

Зокрема у ній ідеться, що Трамп скасував візит віце-президента Пенса в Україну для тиску на Зеленського.

«Справа Байдена» спровокувала політичну кризу у США, президента Дональда Трампа звинувачують у тиску на українську владу і президента Володимира Зеленського зокрема з метою «дати хід» провадженню проти сина Байдена, бо він ймовірно буде його основним конкурентом на наступних виборах.

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови Трампа і Зеленського. У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною» і займеться справою Байдена.

24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу.