Борис Джонсон / REUTERS

Глава уряду Великобританії Борис Джонсон просить Брюссель виключити можливість нової відстрочки Brexit в рамках нового договору про вихід Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу.

Про це повідомляє DW з посиланням на британську газету The Times.

Очікується, що в кінці тижня Джонсон представить Брюсселю правовий документ, що містить пропозиції щодо альтернативного регулювання проблеми "бекстопу" (тимчасового механізму, покликаного запобігти введенню огляду товарів і людей на кордоні між Північною Ірландією та Ірландською Республікою).

Відео дня

Читайте такожПереговори між Великобританією і ЄС щодо Brexit закінчилися безрезультатно

За даними The Times, Джонсон неофіційно дав зрозуміти, що в новому договорі повинно міститися положення про те, що решта 27 членів ЄС не підтримають нову відстрочку виходу Великобританії зі складу ЄС. Таким чином, Джонсон має намір поставити членів британського парламенту перед вибором з двох варіантів: або проголосувати за перероблений варіант договору з Brexit, або покинути Євросоюз 31 жовтня без угоди, стверджує видання. Як пише британська газета EveningStandard в ніч на вівторок, 1 жовтня, Джонсон заявив, що в справі порятунку угоди з Brexit відбулися "великі зрушення", однак, чи вдасться досягти компромісу, залежить від Брюсселя.