Ілюстрація / REUTERS

КНДР в середу, 2 жовтня, здійснила запуск двох балістичних ракет у бік Японського моря, одна з яких впала в межах ексклюзивної економічної зони Японії.

Про це заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга, передає ТАСС.

Читайте такожМоряки з КНДР поранили трьох російських прикордонників у Японському морі - ФСБ

Відео дня

"Північна Корея сьогодні вранці здійснила запуск двох балістичних ракет. Одна з них впала в Японське море в межах нашої ексклюзивної економічної зони в районі префектури Сімане. На даний момент жодних повідомлень про збитки риболовецьким судам не надходило. Ми продовжуємо збирати інформацію", - сказав він.

У зв'язку з цим Японія скликає засідання національної Ради безпеки за участю прем'єр-міністра Сіндзо Абе, а також глав МЗС і Міноборони.

"Ми збираємо засідання Радбезу з метою обговорити ситуацію навколо ракетних запусків у Північній Кореї та виробити подальші заходи. Прем'єр-міністр Абе розпорядився зібрати всю наявну інформацію, забезпечити безпеку морських і повітряних суден", - сказав Суга.

За даними Міноборони Японії, КНДР запустила одну ракету, яка досягла висоти 900 км і могла розділитися на дві частини.

За даними Комітету начальників штабів Республіки Корея, запуски були зроблені з району порту Вонсан на східному узбережжі країни.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня Північна Корея провела чергові ракетні випробування - на цей раз випробовувалася реактивна система залпового вогню, яку самі північнокорейські військові назвали "великою".