Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп в телефонній розмові з тоді прем'єр-міністершею Великої Британії Терезою Мей засумнівався в причетності Росії до отруєння Скрипалів.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Washington Post.

«Він оскаржував висновок її розвідслужб про те, що влада Росії організувала спробу отруєння ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля на британській території», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТрамп вважав Україну корумпованою країною з "жахливими людьми" - Волкер

Також видання наводить дані про розмови Трампа з іноземними лідерами з посиланням на анонімні джерела, пояснюючи, що мова йде про чинних і колишніх співробітників Білого дому.

«Трамп був абсолютно переконаний в тому, що з приводу отруєння були серйозні підстави для сумнівів», — повідомило джерело видання.

«Добрі 10 хвилин пішли на те, щоб Мей говорила про високу ймовірність (причетності влади РФ — ред.), а також на відповіді Трампа, який заявляв, що він в цьому не впевнений», — додав співрозмовник видання.

Крім того, в ході розмови Трамп «вичитував» Мей через недостатність внеску її країни до НАТО.

Довідка УНІАН. Колишній агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року з допомогою нервово-паралітичної речовини "Новачок", розробка якої велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.