Американські військові умисне віддали сирійське місто Росії / Ілюстрація / REUTERS

Військові США почали поспішно виходити з міста Манбідж на півночі Сирії. При цьому вони намагаються допомогти Росії закріпитися в ньому в той час, як Туреччина намагається розбити курдські сили в цій стратегічно важливій точці.

Про це ексклюзивно пише Newsweek. Згідно з планом, американські війська повинні були в понеділок покинути місто Манбідж, залишивши курдські загони, які входять до складу «Сирійських демократичних сил» між двох вогнів. З одного боку, місто хоче зайняти армія сирійського режиму Башара Асада, який підтримують Росія й Іран. А з іншого, воно потрібне лояльним до Туреччини місцевим військам, які воюють проти режиму в Дамаску.

Читайте такожТурецькі війська захопили сирійське місто Расулайн (фото, відео)

Відео дня

Високопоставлений чиновник в Пентагоні сказав Newsweek, що солдати США «залишилися в регіоні на довше, допомагаючи російським військам швидко пересуватися по території, яка раніше було для них небезпечною».

«Фактично це передача. Однак, водночас це швидкий вихід, а не щось, що передбачало б тривалий обхід тощо. Йдеться про те, щоб зібрати якомога більше наших речей і знищити важливе обладнання, яке не можна перемістити», - сказало джерело видання.

Пентагон не прокоментував Newsweek ці події у Сирії. Видання додає, що «Сирійські демократичні сили», усвідомлюючи неминучість сутички з турецькою армією, стали на бік уряду Асада і Росії. Найближчим часом це партнерство пройде перевірку на міцність.