Гантер Байден шкодує, що його досвід в Україні тисне на батька / Flickr/Ben Stanfield

Син колишнього віце-президента США Гантер Байден вважає, що вчинив «недалекоглядно», коли обійняв посаду в раді директорів газової компанії в Україні. Тому що за цей вчинок його батьку Джо Байдену тепер доводиться відповідати.

«Я не зробив нічого поганого взагалі. Однак, це було недалекоглядно опинитися в центрі чого такого. З багатьох точок зору, це було болото? Так», - цитує його слова CNN.

«Чи порушив я щось? Ні, в жодному разі», - додав він.

Відео дня

Читайте такожАмериканські ЗМІ про розмову Трампа і Зеленського: Президенту США кінець, але Байден теж постраждає

Видання пише, що Гантер Байден вперше відповів на питання про його ділові зв’язки в Україні, які президент США Дональд Трамп і його адвокат Руді Джуліані, а також їхні союзники в Республіканській партії використовують, щоб виставити сім’ю колишнього віце-президента корумпованою. У всякому разі, наразі не було виявлено доказів, які вказували на будь-які порушення з боку Джо Байдена чи його сина.

За словами Гантера Байдена, він лише один раз обговорював з батьком Україну. В розмові колишній віце-президент сказав сину: «Сподіваюся, ти знаєш, що робиш». І той відповів: «Так, я знаю».

«І це було буквально кінець дискусії», - пригадав Гантер.

Він також визнав, що, вірогідно, українська компанія не запропонувала б йому місце в раді директорів, якби його батько не обіймав впливову посаду у Вашингтоні.

Читайте такожБайден вперше закликав оголосити імпічмент Трампу

На питання, чи не шкодує він про роботу в Україні, Байден-молодший відповів: «Я лише шкодую, що не подумав про можливу появу Руді Джуліані чи президента США, які будуть слухати всі ці сміховинні теорії змови. Всі їх абсолютно повністю розвінчали».

«Знаєте, я людина. Чи зробив я помилку? Що ж, можливо у великій схемі речей, може й так. Але чи зробив я помилку з точки зору етичності? Абсолютно ні», - пояснив він.