Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп не вважає проблемою вихід США з Сирії і вважає, що у «допомозі» Росії режиму Башара Асада немає нічого особливого.

Читайте також"Нехай курдам допомагає Наполеон Бонапарт": Трамп заявив про виведення військ США з Сирії

Про це повідомляє Bloomberg.

Відео дня

"Сирія може отримувати якусь допомогу від Росії, і це нормально", - сказав Трамп, спілкуючись в середу з журналістами у Білому домі.

Трамп зазначив, що курди, які боролися разом з американськими військами проти "Ісламської держави", не ангели. Також він додав, що курди добре захищені і знають, як вести боротьбу.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП). За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета наступу - створити «безпечну зону», а його ціль - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не зміг прийняти жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.

Раніше повідомлялося, що країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї до Туреччини через військовий наступ цієї країни на позиції курдів в Сирії.