Ілюстрація REUTERS

Сутичка корпорації Exxon Mobil з міністром фінансів США Стівеном Мнучіном в суді Техасу посилюється. Американський енергетичний гігант стверджує, що інтерпретація уряду санкційних норм надто широка.

Як пояснює Bloomberg, суперечка між сторонами пов'язана з угодою від 2014 року, яку Exxon уклав з російською компанією "Роснефть" у той час, як її генеральний директор Ігор Сєчін вже був у "чорному" санкційному списку американського Мінфіну. Міністрество оштрафувало Exxon за 2 мільйони доларів за порушення санкцій, які були накладені на Росію після вторгнення в Україну.

Читайте такожУ США заговорили про посилення санкцій проти Росії

Відео дня

Exxon стверджує, що угода стосується лише компанії "Роснефть" і ніяк не пов'язана з особистим майном Сєчіна. Тож призначення штрафу означає, що будь-яка угода з російською енергетичною фірмою - це порушення санкцій незалежно від того, підписував Сєчін документи чи ні. Але оскільки "Роснефть" під санкціями, Exxon подав скаргу у федеральний суд в Далласі. Кожна зі сторін у справі вимагає від суду ухвалити рішення на її користь без розгляду.