Водія фури, в якій знайшли 39 тіл, звинуватили у вбивстві / фото Facebook

Звинувачення у ненавмисному вбивстві 39 осіб, знайдених у вантажівці в англійському графстві Ессекс, пред'явлено водієві - 25-річному жителю Північної Ірландії Мо Робінсону.

Читайте такожПоступово замерзали, а криків ніхто не чув: з'єднання явилися моторошні подробиці 39 смертей у вантажівці (відео)

Поліція виявила тіла 31 чоловіка і восьми жінок у вантажівці, припаркованій у промисловій зоні містечка Грейс графства Ессекс, в ніч на середу.

Відео дня

Всього за підозрою в причетності до інциденту було затримано п'ять осіб, пише Російська служба Бі-бі-сі.

У п'ятницю за підозрою в незаконному перевезенні людей і ненавмисному вбивстві були затримані двоє жителів міста Уоррінгтон (чоловік і жінка, обом по 38 років), а також 48-річний чоловік з Північної Ірландії, його затримали в аеропорту Станстед.

У суботу в Дубліні був затриманий п'ятий підозрюваний у причетності до загибелі людей. Як повідомляється, офіційно чоловік був затриманий у зв'язку з іншим розслідуванням, проте поліція Ессекса має намір його допитати.

Раніше стало відомо, що серед загиблих у вантажівці могли бути громадяни В'єтнаму. Їх родичі самі зв'язалися з журналістами і показали повідомлення, які в'єтнамці відправляли з кузова вантажівки.

"Мені дуже, дуже шкода, мамо і тату, що моя поїздка в іншу країну закінчилася невдачею. Я вмираю, мені немає чим дихати. Я дуже вас люблю", - написала 26-річна Фам Тхі Ча Мі. Брат дівчини розповів Бі-бі-сі, що вона заплатила 30 тис. фунтів, щоб її переправили до Британії.

В'єтнамські ЗМІ пишуть, що приблизно 20 місцевих жителів не можуть знайти близьких після того, як в Ессексі виявили вантажівку з тілами. "Зниклі - люди віком від 18 до 45 років. Ми передали фотографії поліції", - повідомляє сайт VietHome.

Посольство В'єтнаму в Лондоні заявило, що стежить за розвитком ситуації і знаходиться в контакті з британською владою.