Дональд Трамп / REUTERS

Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем заявила, що його адміністрація «підготувалася» до процедур імпічменту президента.

Таку заяву Грішем зробила в коментарі каналу Fox News.

Читайте такожNew York Times: Свідок з Ради безпеки США визнав тиск на Україну, але виправдовував Трампа

Відео дня

«Це те (імпічмент - ред.), Чого ми очікуємо, але ми завжди можемо сподіватися, що Демократи прийдуть до тями. Вони знають, що президент не зробив нічого поганого», - заявила вона.

При цьому Грішем зазначила, що спікер Палати представників Ненсі Пелосі ясно дала зрозуміти - Демократи збираються голосувати за імпічмент.

Як повідомляв УНІАН, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, який відбувся 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампу.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, який відбувся 25 липня. У стенограмі говорилося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.