Дональд Трамп / REUTERS

За словами нинішніх та колишніх чиновників адміністрації президента Дональда Трампа, він відчував "непереборну ненависть" до керівництва України, зокрема через начебто спроби втручання у президентську кампанію 2016 року.

Про це повідомляє газета The Washington Post посилаючись на чинних і колишніх співробітників вашингтонської адміністрації, передає ТСН.

Журналісти стверджують, що республіканець відчував "до України неприборкану ненависть з перших днів перебування в Білому домі".

Відео дня

"Ми ніколи не могли цього зрозуміти", - відзначило джерело видання, припустивши, що причиною такого ставлення Трампа до цієї країни стала інформація про те, що її керівництво нібито співпрацювало з демократами під час передвиборної гонки в 2016 році з метою не допустити перемоги нинішнього американського лідера.

Читайте такожNew York Times: Трамп вважав Україну ворогом, а не союзником

"Лунали звинувачення в тому, що вони якось допомагали передвиборному штабу екс-держсекретаря Хілларі Клінтон. Звучали звинувачення, що вони могли нашкодити йому (Трампу). Він просто ненавидів Україну", - додало джерело газети.

За інформацією WP, наприкінці 2017 року помічники Трампа намагалися умовити його надати Києву протитанкові комплекси Javelin, проте він до останнього пручався цієї пропозиції.

"Він продовжував говорити про те, що не варто злити Росію і яка Україна погана країна", - цитує газета своє джерело. Проте в грудні 2017 року президент схвалив продаж озброєнь.

Посадові особи США, зазначає The Washington Post, вважають ненависть республіканця до України "вкоріненою і нерозумною".

Нагадаємо, раніше колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час свідчень у Конгресі заявив, що президент США Дональд Трамп не хотів зустрічатися з новим президентом України Володимиром Зеленським, вважаючи Україну корумпованою країною. "Він сказав, що Україна - корумпована країна, повна "жахливих людей". Він сказав, що "вони намагалися мене скинути". Під час цієї розмови він посилався на розмови з мером Джуліані", - сказав Волкер.