Чоловік став першим представником ЛГБТ з цієї країни, який зважився зробити камінг-аут / скріншот

Після історії туркменського лікаря-кардіолога, який розповів про свою гомосексуальність і зник, Міністерство з охорони здоров’я Туркменістану намагається виявити осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації серед медпрацівників.

Про це передає Радіо Свобода.

Читайте також"Повинна бути радянська закалка": український футболіст виступив проти ЛГБТ-парадів (відео)Чоловік став першим представником ЛГБТ із цієї країни, який особисто звернувся до ЗМІ та зважився розповісти свою історію.

Відео дня

Зазначається, що у всіх районних управліннях охорони здоров’я пройшли збори, темою яких став «лікар, що зганьбив професію своєю аморальною поведінкою».

З Ашгабату надійшло розпорядження виявити серед лікарів геїв і лесбіянок. Протягом двох тижнів всі медпрацівники – починаючи від санітарок і закінчуючи лікарями – повинні пройти обстеження в міській санепідемстанції на виявлення захворювань, що передаються статевим шляхом. Обстеження медики повинні оплатити самостійно.

Представники правоохоронних органів закликають писати заяви, якщо комусь відомі особи з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, і попереджають про кримінальну відповідальність за неінформування. Гомосексуальність у Туркменістані є кримінальним злочином і карається ув’язненням до двох років.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Росії спілкування дітей з геєм прирівняли до сексуального насильства.