Уряд висловив жаль з приводу / REUTERS

У Болівії в результаті кровопролитних зіткнень між прихильниками поваленого президента Ево Моралеса і силовиками загинули 6 людей, ще понад 100 були поранені та близько 200 – арештовані.

Про це повідомляє Deutsche Wellе з посиланням на болівійські ЗМІ.

Читайте такожУ Болівії – новий президент (фото)Напередодні профспілка виробників коки організувала марш протесту в місті Сакаба, домагаючись повернення Моралеса. Протестувальники спробували прорватися через поліцейський кордон, щоб пройти до місця збору учасників акції. Насильство виходило як з боку демонстрантів, так і з боку військових поліцейських.

Відео дня

Уряд тимчасового президента Болівії Жанін Аньєс висловив жаль з приводу жертв і скликав круглий стіл за участю представників всіх сторін, який має відбутися в місті Кочабамба 16 листопада.

Аньєс сказала, що Моралес може повернутися до Болівії, але йому доведеться постати перед судом.

Тим часом Ево Моралес, який перебуває у вигнанні в Мексиці, через Twitter закликав військових і поліцію припинити «вбивства«, підкресливши, що боліваріанська уніформа не має бути заплямована кров'ю народу. Раніше він закликав до посередництва між перехідним урядом, громадянським суспільством і представниками його партії «Рух до соціалізму«.

Як повідомляв УНІАН, Ево Моралес залишив пост президента Болівії 10 листопада на тлі масових протестів проти його спірного переобрання і під тиском військових.

Після президентських виборів 20 жовтня Жанін Аньєс, яка обіймала тоді посаду другого заступника голови Палати сенаторів, проголосила себе тимчасовим президентом. Конституційний суд Болівії схвалив її дії.

Ево Моралес і його партія назвали те, що сталося, путчем.