Ілюстрація REUTERS

У Гонконгу в неділю, 17 листопада, знову відбулися запеклі сутички демонстрантів з поліцією, мітингувальники стріляли з луків.

Як повідомляє Deutsche Wellе, радикальні демонстранти стріляли по правоохоронцях з луків і спорудили катапульти для запуску запалювальних бомб. Поліцейського, який відповідає за роботу зі ЗМІ, було поранено випущеною з лука стрілою.

Читайте такожУ Гонконгу поліція стріляла по протестувальниках (відео)

Відео дня

Поліція застосувала для розгону мітингувальників сльозогінний газ, гумові кулі і водомет. У неділю основні заворушення відбувалися на території Політехнічного інституту Гонконгу, окупованого демонстрантами.

Після порівняно спокійного дня, увечері 16 листопада в Гонконгу відновилися заворушення. В очікуванні нових протестів і блокад влада оголосила, що з понеділка, 18 листопада, школи і дитячі садочки залишатимуться закритими.

Минулий тиждень ознаменувався найзапеклішими зіткненнями за весь час масових протестів у Гонконгу, які почалися 9 червня. На відміну від попередніх тижнів, протести влаштовувались не у вихідні, а в робочі дні.

Демонстранти в Гонконгу незадоволені посиленням впливу Пекіна в їхньому місті, яке зберегло значні свободи за умовами його повернення Китаю британською колоніальною владою. Активісти вимагають вільних виборів, незалежного розслідування випадків поліцейської жорстокості, звільнення більш ніж чотирьох тисяч затриманих активістів і відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яку вони звинувачують у надмірній близькості до влади КНР.