Активісти планують знову влаштувати ввечері мітинг / фото Андрій Василюк

У Тбілісі активісти знову встановлюють намети перед будівлею парламенту Грузії.

Як повідомляє Грузія.Online, перед будівлею парламенту Грузії на даний момент встановлено до 10 наметів.

Читайте також"Майдан" у Грузії: засновника опозиційної телекомпанії "Мтаварі" Георгія Руруа затримали

Відео дня

Там перебувають декілька учасників акції, які провели в наметах ніч.

На прилеглій до будівлі території, як і раніше, залишаються кілька екіпажів патрульної поліції і група швидкої допомоги.

Зазначається, що опозиція і громадські активісти планують відновити акцію протесту сьогодні о 19:00.

Як повідомляв УНІАН, через провал парламентом голосування щодо конституційної реформи виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили перед будівлею парламенту на проспекті Руставелі наметовий табір.

Перед тим вони вже висунули владі такі вимоги: призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

Для ухвалення законопроекту про проведення парламентських виборів у 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим бар'єром у грузинському парламенті не вистачило 12 голосів. Після цього учасники руху "Соромно", громадські активісти і представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк.

18 листопада під час розгону акції біля будівлі парламенту за статтями "непокору законним вимогам органів правопорядку" і "дрібне хуліганство" Кодексу адміністративних правопорушень Грузії МВС затримало 37 осіб, застосовуючи водомети і сльозогінний газ. Під час розгону постраждало шестеро осіб, двоє з яких - поліцейські.