У Британії «Новачком» отруїли екс-агента ГРУ Скрипаля / REUTERS

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) внесла нервово-паралітичну речовину «Новачок» до списку заборонених.

Про це повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, пише Радіо свобода.

«Нідерланди, Канада та США невтомно працювали над досягненням сьогоднішнього результату: ОЗХЗ включила «Новачок» до списку заборонених речовин. Я повністю підтримую цю рішучу відповідь на хімічну атаку в Солсбері», – повідомив міністр.

Відео дня

Читайте такожОтруєння Скрипалів: журналісти оприлюднили нові докази зв'язку Боширова/Чепіги з розвідкою РФ

Влада Великої Британії вважає, що за спробою отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у березні цього року стоїть Москва.

У скоєнні нападу британська поліція підозрює двох росіян з іменами «Руслан Боширов» та «Олександр Петров». Британська влада заявляє, що це співробітники російської розвідки. Ці особи виступили в ефірі підконтрольного Кремлю телеканалу RT і заперечували причетність до інциденту, а також зв’язок із російською розвідкою.

Група Bellingcat і російське видання The Insider опублікували розслідування, згідно з яким «Руслан Боширов» – це псевдонім полковника Головного розвідувального управління Росії Анатолія Чепіги. Bellingcat посилається на кілька джерел, знайомих із Чепігою, які підтвердили його особу.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала розслідування Bellingcat і The Insider «новим вкиданням».​