REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Росії запропонували Сполученим Штатам замість заяв на підтримку України надати гуманітарну допомогу окупованому Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві повідомила офіційний речник МЗС Росії Захарова, коментуючи публікацію у Твіттері держсекретаря США Майка Помпео на підтримку України.

Читайте такожУ США обурилися через черговий російський "гумконвой" на Донбас

Відео дня

Зокрема, вона підкреслила, що США не входять у «нормандський формат» і їх представники не будуть присутні на переговорах 9 грудня у Парижі.

«Можливо, є бажання відчути причетність до процесу. Краще б гуманітарну допомогу відправили на схід України. Ми всі бачимо, що з кожної поставкою гуманітарної допомоги, яку надає Росія Донбасу, виникає все більше і більше стурбованості, різких коментарів з боку Києва. Хто ж проти, щоб США направили продовольство, медикаменти, речі, необхідні для цивільної інфраструктури компоненти. Хто ж проти?» - запитала Захарова.

На її думку, це «прекрасний привід і прекрасний напрямок для надання сприяння і допомоги, а також прояву справжньої турботи про населення».

«США - забезпечена держава. Можуть собі таку допомогу дозволити. Будь ласка! Звичайно, твіт простіше написати, ніж відправити гуманітарну допомогу - хотіли б рекомендувати. До речі, не знаю, візьмуть її там чи не візьмуть - це вже питання не до нас», - наголосила Захарова.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 листопада, Росія відправила на окупований Донбас черговий, 93-й так званий «гуманітарний конвой».

За запевненням російської сторони, 2 колони, що складалися з 42 автомобілів, доставили на не підконтрольну Україні територію дитяче харчування, обладнання та медикаменти. Однак, з огляду на те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній українській групі з прикордонників і митників не вдалося отримати справжню інформацію про його вміст, характер і номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів становила близько 70%.