REUTERS

Росія та Білорусь в рамках об'єднання в Союзну державу створять єдині парламент і уряд.

Про це домовилися президент РФ Володимир Путін і президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Reformation.

Читайте також"Це наша область": Лукашенко назвав частину Росії територією Білорусі

Відео дня

"Президенти домовилися, що цілі заявлені грандіозні і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу та електроенергії, створити єдиний парламент та уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні керівні функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується", - заявив посол Білорусі в Росії Володимир Семашко.

За словами Семашка, зараз йде робота над дорожніми картами по інтеграції в Союзну державу. 20 із 31 "карти" вже узгоджені, всі інші повинні бути готові в термін до одного тижня.

Союзна держава - це наддержавне об'єднання Росії і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного та культурного просторів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Лукашенко заявив, що його країна зазнає величезних збитків через нерівні торгові відносини з Росією. За його словами, жоден документ про інтеграцію Білорусі з РФ не буде затверджений без вирішення принципових для Мінська питань.