Джонсон обіцяє посилити покарання після теракту на Лондонському мосту / фото УНІАН

Після теракту на Лондонському мосту прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його уряд посилить покарання для людей, засуджених за насильницькі злочини та тероризм.

Про це прем’єр Британії заявив в інтерв’ю BBC.

Читайте такожТеракт на Лондонському мосту: загинуло двоє людей, троє поранених

Відео дня

Джонсон зазначив, що його уряд планує змінити закон про відбування покарання, аби покарання за серйозні сексуальні і насильницькі злочини були серйознішими.

Він звинуватив попередній лейбористський уряд в ухваленні "автоматичної схеми дострокового звільнення", за якою нападника на Лондонському мосту Усмана Хана випустили із в’язниці раніше. За словами прем’єра, з в'язниць достроково було звільнено 74 засуджених за тероризм.

Джонсон заявив, що в разі перемоги на виборах консерватори вкладуть "величезні суми" у боротьбу з тероризмом.

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада на Лондонському мосту озброєний ножем чоловік напав на перехожих. Загинуло двоє осіб, ще троє зазнали поранень. Чоловіка нейтралізували перехожі, після чого поліція застрелила нападника. На ньому виявили муляж вибухівки. Справу кваліфікували як теракт.

Нападником виявився 28-річний Усман Хан, який проживав у районі Стаффордшир. У 2012 році Хан вже був засуджений за тероризм та ув'язнений на 8 років. У грудні 2018-го його звільнили, але поліція продовжувала за ним стежити.