Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп подякував президенту України Володимиру Зеленського за його слова щодо відсутності тиску під час телефонних переговорів, що спричинили в США так званий "Українагейт".

Про це Трамп написав на своїй сторінці в Twitter у відповідь на оприлюднене інтерв'ю Зеленського, котре той дав кільком іноземним ЗМІ, передає DW.

На тлі заяв Зеленського Трамп вважає "закритою" тему щодо "Українагейту". Глава Білого дому також закликав членів Демократичної партії в Палаті представників знову повернутися до роботи.

Відео дня

У написаному раніше твіті Трамп наголосив, що Зеленський знову сказав журналістам, що американський президент жодним чином не поводився некоректно щодо України, в тому числі й під час телефонних переговорів.

Читайте такожNew York Times: Адвокат Трампа пропонував послуги чиновникам в Україні

Як повідомлялося, Зеленський у своєму інтерв'ю низці ЗМІ спростував наявність домовленостей з президентом США про розслідування щодо Хантера Байдена, сина потенційного кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена. "Я не розмовляв з президентом США за принципом "послуга за послугу", - сказав Зеленський.

Так само в іншому дописі Трамп назвав розгляд справи про його імпічмент продовженням "полювання на відьом", що триває вже три роки. Дещо раніше цього ж дня президент Сполучених Штатів закинув демократам, що ті поводяться "не вельми мило", запросивши його 4 грудня на слухання в справі про імпічмент, тобто саме на дату проведення саміту НАТО в Лондоні.

Нагадаємо, у США триває так званий "український скандал", спричинений телефонною розмовою президента США і його українського колеги Володимира Зеленського 25 липня. Трампу закидають, що він намагався змусити Київ розпочати розслідування стосовно Хантера Байдена. З цією метою було заморожено надання Києву виділеної військової допомоги. У зв'язку з цим в Конгресі тривають слухання у рамках розслідування щодо можливої процедури імпічменту Трампа.