Берлін висилає двох російських дипломатів / фото УНІАН

Уряд Німеччини вислав з країни двох співробітників посольства Росії у зв'язку з убивством в Берліні чеченця, колишнього польового командира.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на заяву МЗС Німеччини.

Читайте такожThe Guardian: Генпрокуратура Німеччини підозрює Росію у вбивстві "ворога Кремля" в Берліні

Відео дня

Згідно із заявою, два співробітники посольства Росії в Німеччині були оголошені персонами нон-грата, оскільки російська влада, попри наполегливі вимоги, не надала достатнього сприяння в розслідуванні вбивства в берлінському парку Tiergarten 23 серпня.

У документі наголошується, що востаннє представник МЗС ФРН Андреас Міхаеліс звертався з таким проханням до посла Росії в Німеччині Сергія Нечаєва 20 листопада.

"Проте російська сторона затягувала виконання вимоги уряду Німеччини сприяти в розслідуванні злочину", – сказано в заяві.

На тлі того, що федеральна прокуратура Німеччини з 4 грудня взяла на себе розслідування злочину, а також враховуючи, факти, які свідчать, що вбивство було виконане на замовлення російської або чеченської влади, уряд Німеччини продовжує наполягати на тому, щоб Росія почала сприяти в розслідуванні цього злочину.

Раніше в той же день Федеральна прокуратура Німеччини, яка взяла на себе розслідування цього вбивства, повідомила, що у неї є підстави припускати, що до організації вбивства можуть бути причетні російські влади.

Нагадаємо, вбивство Зелімхана Хангошвілі сталося після обіду 23 серпня в парку поблизу центру Берліна. Велосипедист під'їхав до чоловіка, який йшов у мечеть, і вистрілив йому в потилицю з пістолета Glock 26.

Після цього підозрюваний проїхав до річки Шпрее, де переодягнувся і скинув велосипед і пістолет у воду. Продовжити втечу він збирався на електричному скутері. Пара підлітків побачила підозрюваного і повідомила поліцейським неподалік. Вони схопили чоловіка і встановили за лічені хвилини, що його звати Вадим Соколов.