Дональд Трамп / REUTERS

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі повідомила, що вона доручила Палаті демократів скласти звинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, передає ABC News.

Вона заявила, що американський лідер не залишив іншого вибору.

Парламентарій зазначила, що попросить голову палати приступити до реалізації імпічменту.

Відео дня

«Якщо ми дозволимо президенту бути вище закону, ми зробимо це на ризик для нашої республіки», — підкреслила Пелосі.

Вона також додала, що звинувачення проти Трампа незаперечні.

За її словами, глава США «зловживав своєю владою заради власної політичної вигоди».

Читайте такожУ Вашингтоні почалися нові слухання у справі про імпічмент Трампа

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що президент Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що в ході розмови з президентом України Володимиром Зеленським, який відбувся 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. У стенограмі говорилося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.