REUTERS

Новопризначений міністр фінансів Фінляндії Катрі Кулмуні прикріпила в Instagram опитування щодо повернення біженців з Сирії. Невдовзі їй довелось вибачатися через шквал критики.

Про це пише BBC News.

В опитуванні Кулмуні запитала підписників, чи треба повертати додому дітей матерів-фінок з сирійського табору «Ісламської держави». Користувачі могли відповісти: «тільки за дітей» і «за дітей і матерів».

Відео дня

Читайте такожМішель Обама підтримала Грету Тунберг після висловлювань Трампа

Після шквалу критики з боку громадян Фінляндії та колег жінка вибачилась за вчинок у Twitter: «Я перепрошую за опитування» й видалила опитування.

Близько 10 жінок і 30 дітей у курдському таборі Аль-Холь є фінами. Деякі західні уряди вже повернули дітей з аль-Хола й інших таборів на півночі Сирії. Як правило, це сім’ї джихадистів, убитих, поранених чи зниклих безвісти у громадянській війні.

Політики з цією проблемою борються: більшість з них визнає, що маленькі діти є жертвами війни, але є й підозри, що багатьом матерям навіяли насильницьку ідеологію джихада.

У Фінляндії проти ідеї репатріації цих громадян виступають парламентські  націоналісти. 

Як повідомляв УНІАН, Шотландія наступного тижня хоче провести новий референдум про незалежність. Відповідну заяву до парламенту Об’єднаного королівства подасть Шотландська національна партія.