Ліндсі Греем / REUTERS

Голова юридичного комітету Сенату США республіканець Ліндсі Ґреем запросив особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані виступити перед комітетом зі свідченнями про свій нещодавній візит до України.

Раніше в коментарі The Wall Street Journal Джуліані сказав, що його поїздка "принесла більше, ніж можна собі уявити", передає Голос Америки.

"Я не знаю, що він дізнався, але якщо він хоче прийти до юридичного комітету - Руді, якщо Ви хочете прийти й розповісти нам, що Ви дізнались, я з радістю з Вами поспілкуюсь", - сказав сенатор.

Відео дня

Ґреем вважає, що ці свідчення мають лишатись поза процедурою імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Стосовно імпічменту, хочу, щоб моє рішення базувалось на свідченнях зібраних Палатою представників США", - наголосив сенатор.

"Ми можемо розглянути те, що Руді має, питання Джо Байдена, Хантера Байдена та будь-чого іншого після імпічменту. Однак якщо Руді хоче виступити зі свідченнями перед Юридичним комітетом стосовно того, що він знає, ми це вітатимемо", - додав він.

Читайте такожТрамп про візит Джуліані в Україну: "Каже, що має багато хорошої інформації"

Як повідомляв УНІАН, особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані оприлюднив висновки за результатами своєї поїздки до України, Будапешта і Відня, у справі щодо імпічменту Трампа, які, за його словами, показують, що президент США "нічого поганого не зробив".

Нагадаємо, 4 грудня Джуліані зустрівся в Будапешті з колишнім генеральним прокурором Юрієм Луценком, а ввечері 4 грудня прилетів до Києва. В Україні він зустрівся з іще одним колишнім генпрокурором Віктором Шокіним, прокурором Костянтином Куликом та кількома іншими чиновниками.

Видання The New York Times повідомило, що Джуліані приїхав до Києва для підготовки документальних програм для телеканалу One America News (OAN). Темою програм є просування версії Джуліані щодо справи про імпічмент Трампа - що дії президента США, якого звинувачують у зловживанні повноваженнями й перешкоджанні розслідуванню конгресменів, є цілком законними, а Україна насправді втручалася в американські вибори 2016 року на користь демократів.