Еммануэль Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заздалегідь відмовився від пенсії, яку він би мав отримувати після завершення терміну перебування на найвищій у державі посаді.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Читайте також"Відкриємо нову сторінку історії": Макрон назвав велику помилку Франції

Відео дня

Зазначається, що відповідне рішення президент Франції прийняв на тлі широкомасштабних страйків проти запланованої пенсійної реформи, які паралізували залізницю країни.

Виступаючи на пресконференції у Кот-д'Івуарі в суботу, Макрон закликав транспортні профспілки припинити страйк на період свят з поваги "до сімейного життя" і до французького народу, який "іноді розлучається і бажає возз'єднатися під час свята". 

Макрон, зокрема, заявив, що відмовляється від президентської пенсії в розмірі 6220 євро на місяць, а також від свого майбутнього членства в конституційній раді Франції, на яке довічне право має кожен колишній президент Франції. За місце в конституційній раді виплачується щомісячна грошова виплата в розмірі 13 500 євро.

Попередній президент Франсуа Олланд також відмовився від цієї пільги, але Макрон став першим президентом, який відмовився від своєї пенсії.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня невдоволені запропонованими президентом Еммануелем Макроном змінами до пенсійної реформи представники різних професій почали виходити на загальнонаціональний страйк.