REUTERS

Міжнародна антитерористична коаліція під проводом США зменшить кількість операцій проти терористичного угруповання "Ісламська держава" на Близькому Сході.

Про це сьогодні заявив представник коаліції, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенцію AFP.

"Ми будемо проводити обмежені операції групи проти "Ісламської держави" з нашими партнерами з безпеки", - заявив представник коаліції.

Відео дня

Читайте такожУ США заперечують причетність до нових авіаударів в Іраку

Він додав, що були посилені заходи безпеки та оборони на іракських базах, де розміщуються війська коаліції.

Раніше німецький Бундесвер заявив про призупинення навчання бійців курдських військових формувань і солдатів центрального уряду в Багдаді. Це рішення було ухвалено в штабі міжнародної коаліції з боротьби проти ІД заради забезпечення безпеки власних сил.

Напередодні Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки заявило про намір відправити на Близький Схід ще близько 3 тис. американських військових. Вони прибудуть до Кувейту, де приєднаються до 750 військовослужбовців США, яких вирішили перекинути на Близький Схід раніше цього тижня. З травня цього року США вже додатково направили в регіон близько 14 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, у ніч на 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою президента США Дональда Трампа ракетним ударом вбили іранського генерала Касема Сулеймані.

Прем'єр Іраку назвав такі дії США порушенням суверенітету країни.

Згодом Трамп звинуватив іранського генерала у причетності до загибелі тисяч американців та в планах убивства ще багатьох громадян США. Водночас держсекретар США Майк Помпео запевнив, що Вашингтон не хоче війни з Тегераном.

Своєю чергою міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф пообіцяв, що Тегеран вдаватиметься до "різноманітних правових заходів на міжнародному рівні для того, щоб притягти США до відповідальності за вбивство" іранського генерала. Вбивство Сулеймані американськими військовими Заріф вважає "очевидно терористичним актом". Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою" за вбивство Сулеймані.