REUTERS

Покладено початок кінця американській присутності в Західній Азії.

Читайте такожТіло генерала Сулеймані доставили в Іран

Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф, передає kommersant. Так він прокоментував слова держсекретаря США Майкла Помпео, який опублікував в Twitter відео протестів в Іраку з підписом: «Іракці танцюють на вулицях у підтримку свободи. Вони вдячні, що генерала Сулеймані більше немає».

Відео дня

«24 години тому гордовитий клоун, який видавав себе за дипломата, заявив, що народ в містах Іраку танцює. Сьогодні сотні тисяч наших гордих іракських братів і сестер надали йому свою відповідь на власній землі. Кінець зловісної присутності США в Західній Азії почався»,- заявив Заріф в Twiter.

Раніше про фінал американської присутності в регіоні заявив командувач Корпусом вартових ісламської революції генерал-майор Хосейн Саламі.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 3 січня США завдали удару по району біля аеропорту столиці Іраку Багдада і вбили голову спецпідрозділу «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство свого військового і дати «нищівну відповідь» США.