Ілюстрація / REUTERS

Голова міністерства оборони США Марк Еспер спростував повідомлення про можливий вихід військ США з Іраку після появи відповідної інформації у ЗМІ.

Про це він сказав журналістам, передає Громадське з посиланням на Reuters.

«Немає жодного рішення щодо виведення (військ — ред.) з Іраку. Крапка», — зазначив Еспер.

Відео дня

Очільник відомства заявив, що не знає, що це за лист та звідки він узявся. Йдеться про документ, який напередодні оприлюднила кореспондентка американського The Washington Post на Близькому Сході Ліз Слай.

У ньому зазначено, що США розпочали процес виведення та передислокації своїх військ в Іраку. Раніше парламент Іраку проголосував за виведення американських військ із території країни.

Відповідний документ опублікувала у Twitter також британська журналістка Sky News Дебора Хейнс.

Читайте такожСША відправили ближче до Ірану свої стратегічні бомбардувальники

Нагадаємо, 5 січня парламент Іраку на позачерговій сесії проголосував за виведення американських військ із території країни.

В ухваленій іракськими депутатами резолюції уряд країни закликають відновити державну монополію на зброю та діяти для припинення присутності будь-яких іноземних військ в Іраку.

Крім того, в резолюції йдеться про відкликання прохання про міжнародну допомогу в боротьбі з Ісламською державою.

Йдеться про операцію «Непохитна рішучість», яка з 2014 року тривала на території Іраку та Сирії під проводом США для боротьби з ІДІЛ.

Позачергове засідання парламенту було скликано після того, як у ніч на 3 січня США нанесли авіаудар поблизу аеропорту Багдада, вбивши іранського генерала, командувача силами спецпризначення «Аль-Кудс» Касема Сулеймані та членів іракського парамілітарного угруповання «Сили народної мобілізації».