Ілюстрація / REUTERS

Американські війська і ракетні батареї протиповітряної оборони по всьому Близькому Сходу були приведені в стан підвищеної готовності, повідомляє телеканал CNN з посиланням на двох неназваних американських чиновників.

За даними каналу, підвищена боєготовність військових США може означати те, що країна готується збивати іранські безпілотники через дані розвідки.

За словами джерела, американська розвідка помітила якісь ознаки загрози з боку Ірану. Друге джерело додало, що сили США на Близькому Сході вже готові «до загрози нападу».

Відео дня

Телеканал зазначає, що американська розвідка протягом останніх декількох днів також спостерігала за переміщенням військової техніки Ірану, включаючи безпілотники і балістичні ракети. Чиновники розповіли, що переміщення іранських військових може бути спробою країни убезпечити свою зброю від можливого удару США або ж поставити її для створення власних атак.

Читайте такожУ США заперечили інформацію про плани вивести війська з Іраку

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою президента Дональда Трампа ракетним ударом вбили Сулеймані.

Згодом Трамп звинуватив іранського генерала в причетності до загибелі тисяч американців і в планах вбивства ще багатьох громадян США.

Держсекретар США Майк Помпео запевнив, що Вашингтон не хоче війни з Тегераном.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав вбивство іранського генерала "терористичним актом".

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою" за вбивство Сулеймані.

Раніше повідомлялось, що в Ірані під час похорону вбитого американськими військовими генерала Касема Сулеймані у тисняві загинули 35 осіб, ще не менш як 48 зазнали травм.

Сьогодні, 7 січня, секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані заявив, що Іран розглядає 13 варіантів помсти Сполученим Штатам за вбивство генерала.