REUTERS

Главу спецпідрозділу «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані поховали в його рідному місті Кермані.

Читайте такожУ Білому домі розкрили причину вбивства Сулеймані

Про це повідомляє kommersant з посиланням на CNN.

Відео дня

Раніше відбулася церемонія прощання з Касемом Сулеймані. На вулиці вийшли мільйони громадян, що призвело до тисняви, в якій загинуло 56 осіб. Похорон повинен був відбутися 7 січня з 14:00 до 16:00 за місцевим часом на кладовище мучеників, однак його перенесли через велику кількість бажаючих попрощатися з генералом. Похорон почався вранці 8 січня.

Як повідомляв УНІАН, Касем Сулеймані був убитий в результаті авіаудару США по району біля аеропорту столиці Іраку Багдада в ніч на 3 січня. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство свого військового і дати «нищівну відповідь» США. Першим кроком Тегерана стало скорочення зобов'язань щодо ядерної угоді 5 січня. Крім того, парламент Ірану схвалив законопроект, яким пропонується визнати армію США і Пентагон терористичними організаціями. Сьогодні вночі військово-повітряна база Айн аль-Асад і аеродром поблизу Ербіля в Іраку, на яких дислоковані військовослужбовці США,піддалися ракетній атаці.