https://www.facebook.com/president.gov.ua/

Українці з відчаю віддали свої надії президенту, який становить собою "чисту карту", але водночас і велику невідомість. У всякому разі, через кілька років Володимир Зеленський зможе сказати, що "нічого нікому не обіцяв".

Таку думку в інтерв'ю для Rzeczpospolita висловив колишній радник президента Польщі з закордонних справ і політолог Роман Кужняр. За його словами, політичний клас України - це "калька з того, що нам відомо з польської історії другої половини XVIII століття". Українські олігархи стали аналогом польських магнатських родин тих часів. А нижче них по ієрархії стоять депутати парламенту і політичні партії, які дбають про інтереси магнатів.

Читайте такожAtlantic Council: Чи закінчиться війна в Україні у 2020 році?

Відео дня

Також на думку польського експерта, Росія не буде робити спроб захопити всю Україну грубою силою. Натомість через мінський, нормандський чи будь-який інший формат Володимир Путін буде намагатися так чи інакше поставити Київ у залежність від себе.

"Сьогодні ніхто не завойовує цілі країни. Достатньо зробити їх залежними, клієнтськими. Росія хотіла б, щоб Україна повернулася до свого попереднього статусу напівколоніальної країни", - вважає Кужняр.