Джастін Трюдо / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляє, що його країна має намір добитися ретельного розслідування збиття Іраном українського літака біля Тегерана.

Про це йдеться у заяві Трюдо, яку опублікував американський телеканал CNN.

"Іран визнав, що літак Міжнародних авіаліній України рейсу PS752 був збитий його власними збройними силами", - наголосив Трюдо.

Відео дня

У цьому зв'язку прем'єр Канади підкреслив, що нині увага зосереджується на встановленні відповідальності, прозорості і справедливості для родин і близьких жертв катастрофи.

Він додав, що це є національною трагедією і що усі канадці разом перебувають у скорботі.

"Ми продовжимо працювати з нашими партнерами в усьому світі, аби забезпечити повне і ретельне розслідування, і канадський уряд очікує повної співпраці від іранської влади", - додав Трюдо.

Читайте такожІран офіційно визнав, що український літак був збитий ракетою

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав збиття літака компанії «Міжнародні авіалінії України» біля Тегерана ракетами «через ненавмисну людську помилку».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.