У Москві почалася серія одиночних пікетів проти зміни Конституції / фото mbk.news

Біля будівлі Адміністрації президента в центрі Москви почалася серія одиночних пікетів проти зміни Конституції.

Про це повідомляє "МБХ Медіа".

Поправки до неї запропонував президент Росії Володимир Путін, для їх розробки сформована комісія з зірок, політиків та юристів, повідомляє Радіо Свобода.

Відео дня

Акцію з пікетуванням організував муніципальний депутат Ілля Азар. Напередодні він написав у Фейсбуці, що, на його думку, Путін "здійснив конституційний переворот". Одиночні пікети, за законом, не потребують погодження.

Читайте такожУ Москві запланували мітинг проти змін до Конституції від Путіна: влада - не проти

Інший муніципальний депутат – Юлія Галяміна – закликала напередодні тих, хто виступає проти запропонованих Путіним поправок, приєднатися до узгодженої ходи пам'яті адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової, яка пройде в Москві в неділю. Влада попередила, що участь у ході з неузгодженими гаслами може бути розцінено ними як правопорушення.

Путін запропонував перерозподілити повноваження між гілками влади, наділити повноваженнями Держраду і дозволити звільняти суддів Верховного і Конституційного судів. Це наймасштабніші політичні реформи в історії Росії після ухвалення Конституції в 1993 році.

Багато експертів вважають, що за допомогою поправок Путін планує спростити собі збереження влади в країні після закінчення його президентського терміну. У 2024 році Путін не може балотуватися в президенти Росії через те, що Конституція забороняє обіймати йому цю посаду понад два терміни поспіль.