Лукашенко призначив нове військове керівництво Білорусі / фото УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко змінив держсекретаря Ради безпеки Білорусі, міністра оборони, а також начальника Генштабу ЗС Білорусі.

Читайте такожПутін запропонував змінити генпрокурора РФ

Лукашенко розглянув кадрові питання і прийняв рішення про призначення Андрія Равкова на посаду державного секретаря Ради безпеки, Віктора Хрєніна на посаду міністра оборони та Олександра Вольфовича на посаду начальника Генерального штабу Збройних Сил Білорусі, передає Белта.

Відео дня

Звертаючись до Андрія Равкова, Лукашенко підкреслив: "Ми люди військові, час непростий. Це не означає, що завтра війна і нам з кимось доведеться воювати - ні в якому разі. Але військова організація не терпить невизначеності".

Президент зазначив, що держсекретаріат Ради безпеки - це орган, який допомагає йому працювати з силовим блоком. А оскільки армія - ключовий елемент силового блоку і її керівником завжди призначається дуже досвідчений чоловік, було прийнято рішення перевести Андрія Равкова до Радбезу.

Лукашенко додав, що перед призначенням кандидатів вивчалися і негативні висновки по них. Однак він охарактеризував їх як людей підготовлених і відданих Білорусі, "які не мислять свого життя без цього шматка землі". "Думаю, у нас спільні цілі. Перед нами стоять спільні завдання, і ми повинні будемо їх вирішувати", - резюмував він.