Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп вважає висунуті щодо його звинувачення в рамках процедури імпічменту - "образою Конституції".

Як повідомляє "Голос Америки", про це йдеться в меморандумі Трампа, який опублікувала прес-служба Білого дому.

"Статті імпічменту, що на даний момент знаходяться на розгляді Сенату, є образою Конституції і наших демократичних інститутів", - вважає американський президент.

Відео дня

За його словами, самі статті та процес, результатом якого вони стали, "є відверто політичним кроком з боку демократів у Палаті представників і повинні бути зняті з розгляду". Трамп переконаний, що вони знецінюють саму процедуру імпічменту і нехтують серйозною відповідальністю.

Читайте також"Будь ласка, не втягуйте нас": Пристайко звернувся до американців через ситуацію з імпічментом Трампа

"У рамках процесу, результатом якого стали дані статті, були порушені всі прецеденти і всі принципи справедливості, яких дотримувалися в рамках розслідувань щодо імпічменту протягом 150 років. Попри це, демократам у Палаті представників вдалося довести лише те, що президент не зробив абсолютно нічого поганого. Все це – небезпечне збочення Конституції, яке Сенат повинен швидко і рішуче засудити", – йдеться в меморандумі.

Процес імпічменту розпочнеться 21 січня. На процесі головуватиме голова Верховного суду США Джон Робертс. Законодавцям заборонено говорити і використовувати мобільні пристрої. Питання передаються у письмовій формі.

Читайте такожУ Сенаті США почалася процедура імпічменту Трампа

У якості сторони звинувачення виступлять обрані демократами в Палаті представників США менеджери по імпічменту. Захищати президента буде юридичний радник Білого дому і члени юридичної команди Трампа. Білий дім не брав участі у розгляді питання імпічменту в Палаті представників, яке закінчилося оголошенням там імпічменту президенту, і назвав цей процес "фікцією".