Ілюстрація REUTERS

У Цюриху поліція із застосуванням водометів, сльозогінного газу та гумових куль розігнала учасників акції протесту проти Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на поліцію Цюриха, троє з протестувальників, які використовували піротехніку та кидалися пляшками, були заарештовані поліцейськими.

Читайте такожЗеленський виступив на економічному форумі в Давосі (відео)

Відео дня

Внаслідок застосування демонстрантами петард був поранений перехожий. Крім того, одного поліцейського госпіталізували, хоча причини його ушкоджень правоохоронці не уточнюють.

Зазначається, що у демонстрації, яка була попередньо погоджена із місцевою владою, взяли участь декілька сотень осіб. Протестувальники виступили не лише проти проведення форуму в Давосі, що приблизно за 150 кілометрів від Цюриха, але й закликали до швидких дій у боротьбі зі змінами клімату.

У поліції уточнили, що попри заклики організаторів акції до незастосування насильства, деякі з її учасників запалювали феєрверки та кидалися ними у перехожих, а також розмальовували вітрини крамниць, заподіявши шкоди «на тисячі швейцарських франків».

Довідка УНІАН. Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) в цьому році збирає близько 3 тис. учасників з 117 країн, включаючи лідерів 53 держав і урядів. Заходи триватимуть до 24 січня.