Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що ніколи не погодиться на інтеграцію країни з Росією, оскільки тоді громадяни його «з’їдять за півтора-два роки».

Про це він заявив під час раптового візиту на вітчизняний завод газетного паперу у Шклові, передає Белта.

«У нас є своя країна. Ми суверенні й незалежні. Ми своїми мізками й руками, що могли, заробили, будуємо свою країну. І ми не можемо бути частиною якоїсь країни. Я не можу вас зрадити та розчинити Білорусь, хай навіть у нашій братській Росії», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожМи люди військові, час непростий: Лукашенко змінив військове керівництво Білорусі

Лукашенко додав, що ще два роки тому «чітко й однозначно» дав зрозуміти російському президенту Володимиру Путіну, що «цього в Білорусі не може зробити ніхто».

«Навіть якщо я на це піду, то білоруси мене з’їдять протягом року після ухвалення подібного рішення», – зауважив Лукашенко.

«Я не хочу бути останнім президентом Білорусі. Почесно бути першим, але останнім не хочу», – відповів білоруський президент. При цьому він зауважив, що «росіяни – наші люди. Від них, щоправда, мало що залежить зараз».

Нагадаємо, 20 грудня проти інтеграції з Росією в центр Мінська вийшли тисячі протестувальників. Це був один із найбільших пікетів за останні роки.

Перша масштабна акція у Мінську пройшла 8 грудня. Білоруси виступають проти "поглиблення інтеграції" Білорусі та Росії. В акції під гаслом "Ні аншлюсу" брали участь кілька сотень людей. В цей же день президенти двох країн проводили багатогодинну зустріч в Сочі.